Skip to main content

Als peuter deed Kimley niets liever dan samen met de hele familie dansen met alle meubelen aan de kant. En ook al kon ze nog niet lezen, het boek ‘Tiny gaat op ballet’ was absoluut één van de favorieten.

Als vijfjarige stond Kimley dan ook te popelen om te starten met kleuterdans, om een jaar later met klassiek ballet te mogen beginnen. Ze stond ooit met knikkende knieën te dansen voor Jeanne Brabants en nam deel aan de Kunstbende in Leuven. De pakjes, de dotjes, de routine aan de barre en later ook de pointes…het liet een jong meisje dromen van meer.

Daarom volgde Kimley ook lessen moderne dans, karakterdans en rock ’n roll, maar keerde meer dan 15 jaar lang altijd terug naar het klassieke ballet. Als mama van 2 jonge dochters verdween het dansen naar de achtergrond en kwam er bijna 8 jaar geleden yoga in de plaats. Fijn voor de rust en de lenigheid, maar onvoldoende om de passie voor dans te beteugelen.

Kimley wil nu die klassieke danskriebels doorgeven en vertalen naar deze tijd, aangevuld met haar ervaringen als mama en in het onderwijs.

En altijd met de mindset van Martha Graham op zak: “Nobody cares if you can’t dance well. Just get up and dance. Great dancers are great because of their passion.”