Skip to main content

klik hier voor het volledig lessenrooster 

 

clipdance

In de lessen Clipdance maken de dansers kennis met verschillende eigentijdse dansstijlen zoals hip hop, streetdance, disco en modern.

In deze lessen is er voor ieder wat wils, van snel tot stoer tot elegant. Alles komt aan bod. Ze leren schitteren net zoals de dansers op TV. Er worden leuke combinaties aangeleerd op de meest recente hiphop-, rythm&blues, dance- en popmuziek.

Clipdance (vanaf 6j) wordt gegeven door Silke.

 

hip hop

Hip hop is een zeer energieke dansstijl. Maar is ook heel veelzijdig, poping, locking, lyrical, new style,… allemaal behoren ze tot deze stijl.

Snelle en krachtige bewegingen zijn kenmerkend voor hip hop gekoppeld aan een beat die door heel je lichaam gaat. Er zijn geen vaste regels, dus alles kan en mag bij hip hop!

Hip Hop (6-8j) wordt gegeven door Ellen.

Hip Hop (9-12j) wordt gegeven door Ellen.

 

Hip Hop (vanaf 12j) wordt gegeven door Lissa.

 

breakdance

Mag het allemaal wat spectaculairder? Dan zit je bij breakdance goed!

Breakdance is een toffe afwisseling van footwork en powermoves, ideaal om wat kracht te winnen en sneller dan je schaduw te worden. De begrippen baby freeze, windmill en flare zullen je na een aantal lessen niet meer vreemd zijn.

Breakdance Beginners (vanaf 6j) wordt gegeven door Jules.

Breakdance Semi-gevorderden (vanaf 10j) wordt gegeven door Jules.

 

knop girly hip hop

In deze les wordt er hip hop gedanst op girly muziek van artiesten zoals Beyoncé, Rihanna,...

Deze dansstijl omvat elementen uit diverse stijlen zoals hip hop, lyrical,... en dit in combinatie met vrouwelijke moves en expressies.

Girly Hip Hop (vanaf 12j) wordt gegeven door Lise.

 

knop modern

Modern is het één zijn met de muziek, je vertelt met je lichaam het verhaal van het lied. Je leert jezelf uitdrukken door middel van lichte vlotte bewegingen of een stevig stukje vloerwerk. Emoties in de dans zijn heel belangrijk, dit kan droevig zijn maar ook juist heel vrolijk.

Modern kan heel variërend zijn en iedere lesgever drukt er zijn eigen stempel op. Je leert enkele technieken, we werken aan je lenigheid en leren uiteraard ook verschillende choreografieën!.

Modern (6 tot 10j) wordt gegeven door Ellen.

Modern (vanaf 11j) wordt gegeven door Ellen.

 

knop streetdance

Streetdance is niet ontwikkeld in dansscholen, maar op straat, in clubs of in middelbare scholen.

Streetdance kan gezien worden als een onderdeel van hip hop en funkdance-stijlen die in de jaren '80 ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed.

Streetdance is een sport waarbij aspecten zoals improvisatie en aanmoediging door omstaanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstaanders en mededansers ontstaat.

Streetdance (vanaf 12j) wordt gegeven door Lissa.

 

showdance

Sta je zelf graag in de kijker of op een podium te dansen, dan is showdance zeker iets voor jou.

Het showdance team combineert stoere hip hop stukken, met sexy dance moves. Deze gepassioneerde dansers met elk hun eigen flair vormen samen een hechte dansgroep.

Dit team is opgericht om optredens en opdrachten op verplaatsing te gaan verzorgen. Zo kan je dansen in halloweenstijl tijdens een halloweentocht, optreden tijdens dorpsfeestjes of events, als achtergrond dansen bij een optreden, dansen voor opname videoclips, enz.

Je leert hiervoor de aangepaste choreografie op de aangepaste muziek onder leiding van een ervaren lesgeefster die je alle tips en tricks weet bij te brengen om het beste van jezelf te geven op het podium.

Showdance(vanaf 12j) wordt gegeven door Lissa.