Skip to main content

klik hier voor het volledig lessenrooster 

 

Ballet Kids

Veel hedendaagse dansstijlen stammen af van het klassiek ballet en door de eeuwen heen werden balletposities en basisbewegingen in vele dansen aangewend. Ballet wordt daarmee gezien als de basis van alle dansvormen en beroemde balletten worden ieder jaar door de meest toonaangevende balletgezelschappen opnieuw en opnieuw uitgevoerd.

Klassiek ballet is eerder een rustige dansstijl. Hier wordt er gewerkt op de houding, sierlijkheid, elegantie en lenigheid. Het is een dansstijl die zeer goed is voor het lichaam met een specifieke techniek. Dit is de basis van alle dansvormen.

Wie een degelijke basis klassiek ballet heeft gevolgd, zal zich sneller kunnen ontplooien in gelijk welke dansvorm.

Ballet Kids (6-9j) wordt gegeven door Kimley.

clipdance

In de lessen Clipdance maken de dansers kennis met verschillende eigentijdse dansstijlen zoals hip hop, streetdance, disco en modern.

In deze lessen is er voor ieder wat wils, van snel tot stoer tot elegant. Alles komt aan bod. Ze leren schitteren net zoals de dansers op TV. Er worden leuke combinaties aangeleerd op de meest recente hiphop-, rythm&blues, dance- en popmuziek.

Clipdance (vanaf 6-8j) wordt gegeven door Silke.

 

Clipdance (vanaf 9-12j) wordt gegeven door Silke.

 

hip hop

Hip hop is een zeer energieke dansstijl. Maar is ook heel veelzijdig, poping, locking, lyrical, new style,… allemaal behoren ze tot deze stijl.

Snelle en krachtige bewegingen zijn kenmerkend voor hip hop gekoppeld aan een beat die door heel je lichaam gaat. Er zijn geen vaste regels, dus alles kan en mag bij hip hop!

Hip Hop (6-8j) wordt gegeven door Ellen.

 

Hip Hop (9-12j) wordt gegeven door Ine.

 

breakdance

Mag het allemaal wat spectaculairder? Dan zit je bij breakdance goed!

Breakdance is een toffe afwisseling van footwork en powermoves, ideaal om wat kracht te winnen en sneller dan je schaduw te worden. De begrippen baby freeze, windmill en flare zullen je na een aantal lessen niet meer vreemd zijn.

Breakdance Beginners (vanaf 6j) wordt gegeven door Jules.

Breakdance Semi-gevorderden (vanaf 9j) wordt gegeven door Jules.

 

knop modern

Modern is het één zijn met de muziek, je vertelt met je lichaam het verhaal van het lied. Je leert jezelf uitdrukken door middel van lichte vlotte bewegingen of een stevig stukje vloerwerk. Emoties in de dans zijn heel belangrijk, dit kan droevig zijn maar ook juist heel vrolijk.

Modern kan heel variërend zijn en iedere lesgever drukt er zijn eigen stempel op. Je leert enkele technieken, we werken aan je lenigheid en leren uiteraard ook verschillende choreografieën!.

Modern (6-8j) wordt gegeven door Ellen.

Modern (9-12j) wordt gegeven door Britt.

 

Modern (12j+) wordt gegeven door Britt.

 

Urban

Bij Dansdroom gebruiken we de term ‘Urban Dance’ voor verschillende dansstijlen die op straat of in clubs zijn ontstaan. Deze term is ruimer dan ‘Streetdance’ of ‘Hip hop’.

Urban dance is een verzameling van dansvormen die vaak underground beoefend worden. Het gaat om vrijheid en originaliteit, met veel ruimte voor improvisatie (freestyle), unieke moves, en je eigen stijl.

Denk aan stijlen zoals Hip Hop, House, Streetdance, Popping, Ragga, Waacking,… 

Ontdek de vrijheid en diversiteit van Urban dance bij Dansdroom.

Urban (12j+) wordt gegeven door Lissa.

 

showteam

Sta je zelf graag in de kijker of op een podium te dansen, dan is het showteam zeker iets voor jou.

Het showteam combineert stoere hip hop stukken, met sexy dance moves. Deze gepassioneerde dansers met elk hun eigen flair vormen samen een hechte dansgroep.

Dit team is opgericht om optredens en opdrachten op verplaatsing te gaan verzorgen. Zo kan je dansen in halloweenstijl tijdens een halloweentocht, optreden tijdens dorpsfeestjes of events, als achtergrond dansen bij een optreden, dansen voor opname videoclips, enz.

Je leert hiervoor de aangepaste choreografie op de aangepaste muziek onder leiding van een ervaren lesgeefster die je alle tips en tricks weet bij te brengen om het beste van jezelf te geven op het podium.

Showteam (vanaf 12j) wordt gegeven door Lissa.

 

Urban gevorderden

Wil je je danstalent naar een hoger niveau tillen? Ben je op zoek naar meer uitdaging? Dan is Urban gevorderden (X-Hale) wellicht iets voor jou.

Binnen deze lessen geven we meer aandacht voor techniek, het verbeteren van je houding, het ontwikkelen van ritmegevoel en het aanleren van complexere choreografieën.

Om deel te nemen, dien je een auditie te doen. De eerste les is een auditieles.

Gedurende het jaar zullen we meedoen aan diverse wedstrijden om zo de ervaring en het plezier van een gevorderd niveau te kunnen beleven.

Urban gevorderden (vanaf 15j) wordt gegeven door Lissa.

Begin 2024 vormden drie leden van het Urban team de ad hoc groep 'FLY' ze ze brachten de volgende contemporary vertolking: