Skip to main content

klik hier voor het volledig lessenrooster  

 

party dance

Wil je ook graag dansen op de volgende feestjes, party’s of ga je graag eens naar een dansavond of discotheek, dan is deze mix van swingende dansstijlen zeker iets voor jou. Als koppel word je ondergedompeld in heel wat swings, Franse rock, jive, salsa, bachata… Kortom alle dansjes die je nodig hebt om eens goed uit de bol te gaan op je toekomstige feestjes en party’s zodat je niet meer op je stoel hoeft te zitten. Onze lesgever Angelo staat iedereen bij met de nodige fun en animo om dit onder de knie te krijgen. Danservaring is absoluut niet nodig.

We starten met een lessenreeks van 10 lessen. Nadien volgt uiteraard een vervolg aan deze lessenreeks.

Party Dance wordt gegeven door Angelo.

 

stijldansen (koppel)

Stijldansen is een sport of ontspanning waarin volgens algemeen gekende regels en per paar figuren gedanst worden die bij een bepaalde stijl horen, op de specifiek daarbij behorende muziek. De dansstijlen worden binnen het stijldansen verdeeld in de ballroom- (standaard) en Latijns-Amerikaanse dansen (latin):
•    Engelse wals, Tango, Quickstep, Slowfox en Weense wals worden onder de ballroomdansen gerekend.
•    Cha cha , Rumba, Samba, Paso Doble en Jive vallen onder de Latijns-Amerikaanse dansen.

STIJLDANSEN VOOR BEGINNERS
Gezelligheid, ontspanning, plezier, leuke muziek en samen goed in beweging zijn staan centraal. Jullie les is iets om naar uit te kijken in jullie drukke bestaan!
Dansen is goed voor lichaam en geest. En het is de enige sport die je mét elkaar doet. Wacht niet langer en kom naar de dansles!
Geen ervaring, talent of maatgevoel nodig, we leren het jullie allemaal.
Onder leiding van onze super enthousiaste dansleraar zullen jullie de smaak snel te pakken hebben en willen jullie alleen maar meer en meer dansen. 
We starten met de basispassen van enkele dansen en kleine stukjes choreo worden vervolgens toegevoegd en regelmatig herhaald tot jullie ze onder de knie hebben. Op het einde van de cursus kunnen jullie zeker al een dansje placeren op een feestje of een party. 

STIJLDANSEN VOOR GEVORDERDEN
Hierin hebben wij 3 verschillende groepen ingedeeld volgens hun kennis en niveau. 
Zijn jullie een gevorderd danskoppel en wensen jullie ook graag bij ons komen dansen, dan is dit geen probleem. 
Samen met de lesgever gaan we op zoek bij welke groep van gevorderden jullie het best kunnen aansluiten. Neem hiervoor zeker even contact met ons op en we helpen jullie zeker op weg.
Jullie leren er wekelijks nieuwe choreo’s en die toegevoegd kunnen worden aan de choreo’s die jullie al dan niet voor deze dans onder de knie hebben.
Ook wordt er aandacht besteed aan jullie danshouding en de correcte uitvoering van de aangeleerde choreo’s. Door regelmatig te oefenen, te herhalen zullen jullie de pasjes op de duur dansen zonder erbij na te denken en wordt het alleen maar super plezant om te doen. 

Stijldansen wordt gegeven door Angelo.

 

Latin Solo

Beweeg je lichaam naar bedwelmende latin ritmes! Deze lessen zullen zich concentreren op het solo dansen, waar we voornamelijk de Latijns-Amerikaanse dansstijlen verkennen, zoals Rumba, Salsa, Bachata en Samba. De cursus is ontworpen om je de basis van latin beweging te leren, je elegantie en houding te verbeteren, en dient tevens als een goede cardiotraining. Voor al onze lessen is geen dansachtergrond vereist, we beginnen vanaf het allereerste begin! Dames die al bekend zijn met Salsa en Bachata partnerwerk zijn echter ook van harte welkom - deze cursus concentreert zich op ladystyling die vaak wordt genegeerd in partnerdanslessen voor de ander.

Stijldansen wordt gegeven door Cédric.

 

Disco Swing

Ben je klaar om te leren dansen op de populaire disco muziek van alle tijden? Met onze cursus leer je hoe je je partner (en jezelf) kunt leren draaien en keren op de dansvloer, als een echte swinger. Disco is een dansmuziekgenre dat zijn oorsprong vindt in discotheken. In het algemeen verwijst de term naar een specifieke muziekstijl die invloeden haalt uit de funk-, soul- en salsamuziek en uit de dansen die daarbij horen. Disco Swing is de ultieme combinatie van de klassieke swingstijl en hedendaagse beats. Je zult leren hoe je kan genieten van swing op een breed scala van hedendaagse en tijdloze muziek. Wacht niet langer en schrijf je in voor één van onze cursussen, en laat ons samen de dansvloer veroveren!

Stijldansen wordt gegeven door Cédric.

 

Salsa & Bachata

Wil jij ook Salsa en Bachata leren dansen zodat je nog meer uit de bol kan gaan op feestjes, party’s, vakantie …..?

SALSA
Zeer passionele dans van Cubaanse afkomst. Wordt vaak in één adem vernoemd met andere latin dansstijlen als de Tango en de Paso Doble. Maar Salsa heeft een hele eigen cultuur, muziek en techniek. Salsa is een mengeling van Cubaanse dansen, zoals Mambo en Rumba en Amerikaanse dansen zoals Swing en Tap. In de jaren zestig, met name in New York City, werd Salsa voor het eerst echt populair.

BACHATA
Bachata is een dansstijl die is ontstaan in de Dominicaanse Republiek. Het wordt over de hele wereld veel gedanst. Bachata staat bij velen bekend als een zeer sensuele dans. Voor de meesten lijkt het misschien zo, maar zo is het niet bedoeld. Bachata is een dans, uitgevoerd door een koppel, om de gevoelens die men heeft voor de andere uit te drukken. Door de meesten wordt aangenomen dat hoe soepeler en frequenter de heupen worden gebruikt en bewogen, hoe meer gevoelens het individu voor de ander heeft.

Wacht niet langer en schrijf je in voor één van onze cursussen, en laat ons samen de dansvloer veroveren!

Salsa en Bachata wordt gegeven door Cédric.