Skip to main content

klik hier voor het volledig lessenrooster 

Ballet Kleuters

Vliegen als vlinders, dwarrelen als sneeuwvlokjes en dansen als een prinses! Je mag jezelf helemaal laten gaan in de improvisaties bij kleuterballet. Spelenderwijs leren de kleuters de beginselen van het klassiek ballet.

Kleuterballet is een balletprogramma speciaal ontwikkeld voor kinderen van 3 tot 6 jaar, als kennismaking met Klassiek Ballet. De uitdaging bij het lesgeven aan deze leeftijdsgroep is om hun aandacht vast te houden terwijl ze de basisprincipes van beweging introduceren.

Bij Kleuterballet leren de kinderen klassieke balletpasjes en ontwikkelen ze grove motorische vaardigheden door middel van beelden en verhalen vertellen. Onze programma's worden sterk beïnvloed door de huidige trends in het onderwijs op het gebied van lesgeven door middel van spel, waarbij wordt erkend dat kinderen een zeer fantasierijke leeftijdsgroep zijn, waarbij fantasiespel een belangrijk aspect is van de ontwikkeling van kinderen.

De kleuterballetlessen hebben bijgevolg een vrolijke en speelse opbouw. Vanuit dansspelletjes werken we aan een basis in ritmiek. Ook wordt er vanaf de eerste les aandacht geschonken aan een correcte houding.  

Dansdroom bouwt de lessen methodisch op, maar een les bestaat natuurlijk niet alleen uit oefeningen. Er worden veel spelvormen aangewend waarbij verhaaltjes, samenwerking, het uiten van creativiteit en het werken vanuit improvisatie centraal staan. Voor alle oefeningen en spelvormen gebruiken we balletmuziek maar ook herkenbare liedjes zoals muziek uit de Disney wereld.  

Met klassiek ballet als basis kun je later alle dansstijlen dansen.  

Ballet Kleuters (vanaf 3j) wordt gegeven door Britt.

 

kleutermix

Kleuters zijn bezig aan hun grote ontdekkingstocht in het leven en hier helpen we hen graag bij.

Op een speelse manier leren ze bewegen met hun lichaam en luisteren naar het ritme van de muziek, dit op hun favoriete liedjes. Uiteraard afgewisseld met toffe spelletjes, verhaaltjes en veel fantasie.

Kleutermix (2,5j tot 4j) wordt gegeven door Yoni (woensdag).

Kleutermix (vanaf 2,5j) wordt gegeven door Liene (zaterdag).

 

knop kidsmix

Op een speelse manier leren ze bewegen met hun lichaam en luisteren naar het ritme van de muziek, dit op hun favoriete liedjes. Uiteraard afgewisseld met toffe spelletjes, verhaaltjes en veel fantasie.

Tijdens deze lessen komen er verschillende dansstijlen aan bod, waarbij er op verschillende muziekstijlen gedanst wordt. Kinderen ontdekken hierdoor op speelse wijze hun bewegingsmogelijkheden en ontwikkelen hierdoor een goede houding en een goed ritmegevoel. 

Kidsmix (vanaf 4j) wordt gegeven door Iebe (woensdag).