Skip to main content

klik hier voor het lessenaanbod

Woordje van de voorzitster

Droom, DurfDans

Hiervoor zit je in onze dansschool op het juiste adres.

Het is een plaats waar je kan proeven van heel wat dansstijlen. Zowel beginners als gevorderden vinden een ruim aanbod in verschillende stijlen. Alle lessen gegeven door uitstekende, gedreven dansdocenten.

DansDroom is zoveel meer dan dansen! Het is een school waar passie, bewondering en plezier hand in hand gaan. Het is een plaats waar nieuwe danspasjes en choreo’s gecreëerd worden maar ook nieuwe vriendschappen.

Je krijgt er plaats om jezelf te zijn, jezelf te ontwikkelen tot wie je wil worden en dit in een ontspannen sfeer waar plezier en ontspanning centraal staan.

Zin om mee te komen dansen? Graag! Er is keuze genoeg. Kijk maar...

klik hier voor het lessenrooster 

knop kleuterballet

Vliegen als vlinders, dwarrelen als sneeuwvlokjes en dansen als een prinses! Je mag jezelf helemaal laten gaan in de improvisaties bij kleuterballet. Spelenderwijs leren de kleuters de beginselen van het klassiek ballet.

De kleuterballetlessen hebben een vrolijke en speelse opbouw. Vanuit dansspelletjes werken we aan een basis in ritmiek. Ook wordt er vanaf de eerste les aandacht geschonken aan een correcte houding.  

Dansdroom bouwt de lessen methodisch op, maar een les bestaat natuurlijk niet alleen uit oefeningen. Er worden veel spelvormen aangewend waarbij verhaaltjes, samenwerking, het uiten van creativiteit en het werken vanuit improvisatie centraal staan. Voor alle oefeningen en spelvormen gebruiken we balletmuziek maar ook herkenbare liedjes zoals muziek uit de Disney wereld.  

Met klassiek ballet als basis kun je later alle dansstijlen dansen.  

Kleuterballet wordt gegeven door Lien.

 

knop ballet

Ballet is een artistieke dans waarin gestileerde poses en passen worden gecombineerd met vloeiende figuren en bewegingen zoals sprongen en draaiingen en dit in combinatie met muziek.

Voor de lessen klassiek ballet ligt de focus vooral op techniek en inleving, maar het blijft natuurlijk plezant! We zullen beginnen met een opwarming en dan verschillende oefeningen zodat we de basis technieken zeker onder de knie hebben. Deze kunnen we later dan verwerken in de choreografieën.

Ballet 6-12j. wordt gegeven door Lien.

 

hip hop

Hip hop is een zeer energieke dansstijl. Maar is ook heel veelzijdig, poping, locking, lyrical, new style,… allemaal behoren ze tot deze stijl.

Snelle en krachtige bewegingen zijn kenmerkend voor hip hop gekoppeld aan een beat die door heel je lichaam gaat. Er zijn geen vaste regels, dus alles kan en mag bij hip hop!

Hip Hop 6-12j. wordt gegeven door Ellen.

Hip Hop +12j. wordt gegeven door Lissa.

Hip Hop +18j./volw. wordt gegeven door Lise.

 

kidsmix

Je hoort muziek en je kan echt niet stil zitten, dan zit je in onze kidsmix op je plaats.

Samen gaan we op ontdekking in verschillende dansstijlen. Hip hop, modern, clipdance, het komt allemaal aan bod. Zo kan je de stijl vinden die het meest bij je past of je kan gewoon het beste van alles meepikken tijdens deze lessen.

Kidsmix wordt gegeven door Lise.

 

kleutermix

Kleuters zijn bezig aan hun grote ontdekkingstocht in het leven en hier helpen we hen graag bij.

Op een speelse manier leren ze bewegen met hun lichaam en luisteren naar het ritme van de muziek, dit op hun favoriete liedjes. Uiteraard afgewisseld met toffe spelletjes, verhaaltjes en veel fantasie.

Kleutermix 3-4j wordt gegeven door Yoni en/of Iebe (woensdag).

Kleutermix 5-6j wordt gegeven door Iebe (woensdag).

Kleutermix 3-6j wordt gegeven door Liene (zaterdag).

 

modern

Moderne dans is het één zijn met de muziek, je vertelt met je lichaam het verhaal van het lied. Je leert jezelf uitdrukken door middel van lichte vlotte bewegingen of een stevig stukje vloerwerk. Emoties in de dans zijn heel belangrijk, dit kan droevig zijn maar ook juist heel vrolijk.

Kortom, moderne dans kan heel variërend zijn en iedere lesgever drukt er zijn eigen stempel op. Je leert enkele technieken, we werken aan je lenigheid en leren uiteraard ook verschillende choreografieën!

Modern 6-12j. wordt gegeven door Ellen.

Modern +12j. wordt gegeven door Lien.

 

breakdance

Mag het allemaal wat spectaculairder? Dan zit je bij breakdance goed!

Breakdance is een toffe afwisseling van footwork en powermoves, ideaal om wat kracht te winnen en sneller dan je schaduw te worden. De begrippen baby freeze, windmill en flare zullen je na een aantal lessen niet meer vreemd zijn.

Breakdance wordt gegeven door Yannick.

 

knop girly hip hop

In deze les wordt er hip hop gedanst op girly muziek van artiesten zoals Beyoncé, Rihanna,...

Deze dansstijl omvat elementen uit diverse stijlen zoals hip hop, lyrical,... en dit in combinatie met vrouwelijke moves en expressies.

Girly Hip Hop wordt gegeven door Lise.

 

knop modern jazz

Jazzdans startte in de jaren 1900 en werd vooral populair in de jaren '30 en '40. Binnen Jazz zijn er verschillende takken, zoals modern jazz, broadway-jazz, lyrical jazz en nog veel meer. 

Modern/Jazz dans is het één zijn met de muziek, je vertelt met je lichaam het verhaal van het lied. Je leert jezelf uitdrukken door middel van lichte vlotte bewegingen of een stevig stukje vloerwerk. Emoties in de dans zijn heel belangrijk, dit kan droevig zijn maar ook juist heel vrolijk.

Bij Dansdroom kunnen jullie dan ook een mix van deze verschillende stijlen verwachten.

Jazz wordt gegeven door Lien.

 

knop streetdance

Streetdance is niet ontwikkeld in dansscholen, maar op straat, in clubs of in middelbare scholen.

Streetdance kan gezien worden als een onderdeel van hip hop en funkdance-stijlen die in de jaren '80 ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed.

Streetdance is een sport waarbij aspecten zoals improvisatie en aanmoediging door omstaanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstaanders en mededansers ontstaat.

Streetdance wordt gegeven door Lissa.

 

knop peuterdans

Peuterdans is een les vol dans, plezier en kennismaken met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Tijdens de les kunnen de kinderen zich helemaal inleven en uitleven met als doel om de fantasie te prikkelen en ze bewust te maken van hun eigen bewegingsmogelijkheden op muziek. De perfecte manier om peuters fysiek en muzikaal te leren ontwikkelen.

Elke week werken we met een ander thema zodat het je peuter nooit zal vervelen. De wekelijkse dansles wordt gegeven door een gekwalificeerde kleuterleidster.

Streetdance wordt gegeven door Yoni.